Magy Media logo in blackMagy Media logo in white
69.6° N, 18.9° E
Tromsø, Norway
Follow
Facebook
/
INSTAGRAM
16.9.2019

Vegard Stien knipser over 10.000 bilder i måneden

De siste årene har Tromsø-fotografen Vegard Stien vært svært aktiv. Interessen for foto har blitt dyrket både privat og gjennom jobben som fotosjef i Magy Media.

– Det kan jo bli litt utfordrende når jobb og fritid sklir sammen, men heldigvis for meg er foto et veldig bredt felt. En dag kan det stå portrettbilder på timeplanen, dagen etter er det interiør- eller naturfoto. Portrettfoto setter helt andre krav til utstyr, kompetanse og lyssetting enn det naturfoto gjør, og jeg blir derfor utfordret til å tenke nytt og annerledes hver dag, sier Vegard.

Variasjonen av motiv og scenario holder fotografens interesse ved like, noe som understreker at «det ikke bare er å trykke på en knapp». Det er nemlig ikke tilfeldig hvilken del av motivet som havner i rammen.

– Jeg tenker kontinuerlig over komposisjon, lyssetting og kamerainnstillinger gjennom hele prosessen. Bildene blir fort ubrukelige om man neglisjerer noe av dette.

Artikkelen fortsetter etter bildene.

No items found.

Inntrykk

Under navnet vegasti1 er Vegard kjent på Instagram, og det er ikke utenkelig at du allerede har sett noen av bildene til fotografen i feeden din i sosiale medier. Flere av motivene hans har opplevd stort engasjement fra publikum.

Bildet av et snødekt Tromsø, med den ikoniske Ishavskatedralen og Tromsdalstinden i bakgrunnen, har fått over 112.000 likes på Instagram. I tillegg er det delt flere hundre ganger.

– De beste bildene inneholder ofte øyeblikk som forteller noe, noe du må stoppe opp for å se på. Et snødekt Tromsø gikk kanskje rett hjem både hos de lokale og hos turistene.

Likevel er det ikke de mest populære bildene som nødvendigvis betyr mest for Vegard.

– Som fotograf kjenner man jo historien bak bildet. 10 kilo med kamerautstyr på ryggen og 1000 høydemeter kjennes godt på kroppen, men motbakkene blir jo ikke gjenspeilet i øyeblikkene som publikum får se. Det kan derfor være vanskelig å forstå alt arbeidet som ligger bak.

Inspirert

På den lokale lagringsenheten til Magy Media passerte Vegard nettopp over 100.000 bilder. Det medfører ikke på noen måte at han er lei av å fotografere – tvert imot.

– Jeg tror aldri man kommer til å føle seg helt utlært i dette yrket, og det tror jeg de fleste fotografer kan kjenne seg igjen i. Du slutter aldri å jakte på det absolutte drømmebildet.

– Som fotograf får man i tillegg gleden av å møte utrolig mange og hyggelige mennesker, ofte i situasjoner der de gjør noe de brenner for. Den energien gir meg masse inspirasjon, så du skal ikke se bort fra at det blir 100.000 bilder til, avslutter Vegard Stien.

Fotografen med stor F.